Trencant barreres entre client i servidor

Avui en Monitotxi m’ha presentat quelcom que farà tremolar el concepte tradicional del ·HTML·: l’Ajax.

Sempre m’havia preguntant com nassos la gent de Google feia funcionar el seu Google Suggest, i gràcies a aquest article a Adaptive Path ho he entès i he vist lo senzill que és fer aquest tipus de virgueria.

Exemple AJAX

Qui no s’ha plantejat mai el dubte de com fer desplegables encreuats (el típic exemple de: tria una comarca, després un municipi, i finalment quelcom d’aquell municipi) i no voler recarregar el web cada cop que es tria quelcom o bé no ser viable carregar tota la informació possible i anar-la mostrant segons els usuaris vagin triant? Doncs Ajax ens facilita la solució d’una manera impressionant, sense recarregues de web, sense traficar informació innecessària i a més de forma elegant i satisfent estàndards: la interacció entre el client i el servidor per fi és transparent!

Encara sóc verge en aquesta manera d’interactuar entre diferents tecnologies (Ajax isn’t a technology. It’s really several technologies, each flourishing in its own right, coming together in powerful new ways.) però aviat penso començar a fer les primeres proves. Ja us ho explicaré!