La Fonera (II)

Com tants altres, jo també he demanat La Fonera i he entrat a formar part del Moviment Fon. Després del post publicitari, procediré a explicar com configurar La Fonera per a donar servei, realment ha estat molt senzill, malgrat no tenir un entorn ideal per al dispositiu.

Els primers passos, desmuntar la feina de la gent de Packaging, me la salto ja que la trobo òbvia 😉

La Fonera ve pensada per a ser instal·lada sense pràcticament cap ajustament de configuració. No obstant pressuposa una sèrie de paràmetres que no es donen a totes els entorns, així doncs indicaré els passos a seguir en funció del supòsit en qüestió:

Tenim un servidor DHCP i un client WiFi que suporta WPA

  1. Abans de res verificarem que el nostre ordinador té configurada la xarxa per agafar l’adreça de forma dinàmica
  2. Comencem amb La Fonera, connectem el cable de xarxa que incorpora al router de la nostra instal·lació i a La Fonera
  3. Endollem La Fonera a corrent
  4. Esperem a que la llum de l’indicador de WLAN estigui encesa
  5. Procedim a cercar les xarxes WiFi que tenim disponibles i ens connectem a la xarxa pública que porta per nom “FON_AP”
  6. Arribats a aquest pas, registrarem La Fonera accedint a la URL wifi.fon.com, validant-nos com a usuaris i omplint les dades que se’ns demanarà a continuació ubicant el nou punt d’accés Fon
  7. Ara procedirem a canviar de xarxa i a entrar a la nostra xarxa privada: tornarem a cercar les xarxes WiFi disponibles i ens connectarem a la xarxa privada anomenada “MyPlace” que porta per clau el S/N de La Fonera (localitzat en una enganxina sota el dispositiu)
  8. Un cop validats a la xarxa ja podrem navegar amb normalitat

No tenim un entorn com ideal per a La Fonera (no tenim servidor DHCP a la instal·lació o bé el nostre client WiFi no suporta l’autenticació WPA).

  1. Comencem amb La Fonera, connectem el cable de xarxa que incorpora al nostre ordinador i a La Fonera
  2. Endollem La Fonera a corrent
  3. Assignem al nostre ordinador la IP 169.254.255.134
  4. Accedim amb el nostre navegador web a: http://169.254.255.1
  5. Un cop al panell de control de La Fonera podem procedir a assignar-li una IP fixe a La Fonera (Menú: Advanced > Internet Connection) i evitar que sigui necessari un servidor DHCP a l’entorn, i/o a configurar la WiFi privada per tal que treballi amb WEP (Menú: Private Wifi) amb la clau que especifiquem.
  6. Havent modificat els ajustaments de La Fonera, desendollem el cable de xarxa del nostre ordinador i l’endollem al nostre router, i reiniciem La Fonera (desendollem i tornem a endollar)
  7. Esperem a que la llum de l’indicador de WLAN estigui encesa
  8. Procedim a cercar les xarxes WiFi que tenim disponibles i ens connectem a la xarxa pública que porta per nom “FON_AP”
  9. Arribats a aquest pas, registrarem La Fonera accedint a la URL wifi.fon.com, validant-nos com a usuaris i omplint les dades que se’ns demanarà a continuació ubicant el nou punt d’accès Fon
  10. Ara procedirem a canviar de xarxa i a entrar a la nostra xarxa privada: tornarem a cercar les xarxes WiFi disponibles i ens connectarem a la xarxa privada anomenada “MyPlace” (o al nom que li haguem assignat si l’hem canviat des del panell de control) que porta per clau la que hem assignat en el procés de reconfiguració de La Fonera
  11. Un cop validats a la xarxa ja podrem navegar amb normalitat

Com veieu és força senzill, ara només em queda navegar des d’algun punt d’accés de la xarxa i veure què tal es comporta tot plegat!

[tags]Fon, Fonera, WiFi[/tags]